Loading

Prof.Dr.

Zehra AYHAN

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

zehraayhan@sakarya.edu.tr

+90 (264) 295 3858

Hakkında

1987-1991 yılları arasında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi bölümünde lisans eğitimini bölüm birincisi olarak tamamladı. 1993 yılında YÖK yurt dışı bursunu kazanarak Mustafa Kemal Üniversitesi adına Amerika'ya gitti. 1994-1996 yılları arasında yüksek lisans, 1996-2000 yılları arasında doktora eğitimini Ohio State Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünde tamamladı. Mustafa Kemal Üniversitesinde 2000 yılının Aralık ayında yardımcı doçent, 2006 yılında doçent olarak atandı. 2008-2009 yılları arasında Kırgızistanda bulunan Kırgız Türk Manas Üniversitesine eğitime destek vermek amacıyla  misafir öğretim üyesi olarak gitti. 2015 yılının Ocak ayında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Prof olarak atandı. Uzmanlık alanı gıda ambalajlama ve muhafaza, yeni ambalajlama malzemeleri ve teknolojleri (aktif ambalajlama, modifiye atmosfer paketleme, nanomalzemeler), gıda-ambalaj etkileşimleri, gıda kimyası ve gıdalarda raf ömrüdür. 

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı
Lisans ANKARA ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ 1991
Yüksek Lisans THE OHIO STATE UNIVERSITY FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 1996
Doktora THE OHIO STATE UNIVERSITY FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY 2000
Doçent ÜNİVERSİTELERARASI KURUL GIDA BİLİMLERİ VE MÜHENDİSLİĞİ 2006

İdari Görevler

GÖREV ADI GÖREV BİRİMİ BAŞLANGIÇ TARİHİ BİTİŞ TARİHİ
Bölüm Başkanı Mühendislik Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 2017
Bölüm Başkanı Mühendislik Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü
2017 2017
Bölüm Başkanı Mühendislik Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü
2018 2019
Anabilim Dalı Başkanı Fen Bilimleri Enstitüsü
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2018 2019
Anabilim Dalı Başkanı Mühendislik Fakültesi
Gıda Mühendisliği Bölümü
Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
2018 2019
Kurul Üyesi Mühendislik Fakültesi
2018 2019